Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

pdp.net.ua

Понеділок, 2 липня 2012, 11:20

Близько 200 науковців-фізиків приїдуть на завтрашню конференцію до Львова

3-6 липня у нашому місті перебуватимуть понад 200 науковців з 20 країн світу, які зберуться на Четверту конференцію «Статистична фізика: сучасні напрями та застосування». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Основні напрямки конференції: Колоїди та теорія м'якої речовини; Флуктуації та колективні явища; Стохастичні процеси та нерівноважні явища; Квантові багаточастинкові системи; Екзотичні задачі статистичної фізики. Під час проведення конференції планується 14 запрошених доповідей (по 40 хв. кожна), понад тридцять усних повідомлень (по 20 хв.), а також дві стендові сесії із загальним числом понад 130 стендів.

Ця конференція продовжує традиції попередніх конференції зі статистичної фізики в Україні, започаткованих у 1970-х роках та відновлених у 2005 (Львів), 2006 (Харків) та 2009 р (Львів).

Нагадаємо, організаторами конференції є Інститут фізики конденсованих систем НАН України, Львівський національний університет ім. Івана Франка та Національний університет «Львівська Політехніка».

Конференція присвячена до 140-річчя від дня народження Мар'яна Смолуховського, наукова робота якого була тісно пов'язана з Львівським університетом, де він працював з 1899 р. та очолював кафедру теоретичної фізики у 1903-1913 роках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.