Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мобілізація

news.bigmir.net

Середа, 1 липня 2015, 14:44

Викладачів та науковців не мобілізують

мобілізація

Верховна Рада дозволила не призивати на військову службу за мобілізацією викладацький склад вищих навчальних закладів та наукових співробітників.

Сьогодні, 1 липня, на Верховна Рада прийняла законопроект №2620 про звільнення від призову на військову службу під час мобілізації окремих категорій наукових і науково-педагогічних працівників.

Законопроект підтримали 266 народних депутатів.

Згідно з законопроектом, викладачі вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації, які мають науково-педагогічне навантаження не менше 0,5 ставки, науковий ступінь та звання та наукові співробітники, які мають науковий ступінь та звання, науково-дослідних інститутів, центрів, лабораторій, закладів прирівняних до них, ведуть наукову діяльність та дослідження в прикладній та фундаментальній науці не підлягатимуть призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Також призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають:

- студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання;

- наукові і науково-педагогічні працівники, які мають вчене звання та/або науковий ступінь і працюють у вищих навчальних закладах, наукових установах та організаціях за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

"Військовослужбовці з числа перелічених осіб, призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період до набрання чинності цим Законом, підлягають звільненню, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу", - йдеться у законопроекті.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про звільнення від мобілізації викладачів і наукових співробітників ще 2 червняв першому читанні.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.