Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

площа Святого Юра

Середа, 1 липня 2015, 15:32

На будівництво пам’ятника Шептицькому у Львові подали до суду

площа Святого Юра

На УГКЦ і Львівську міську раду подали до суду щодо припинення будівництва пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у Львові.

Про це повідомив викладач Українського католицького університету Василь Стефанів на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні Галицький районний суд Львова виніс ухвалу (справа № 461/5547/15ц) про відкриття провадження у справі щодо будівництва пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у Львові.

На УГКЦ і Львівську міську раду подали позов міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина», Віра Балаж, Вікторія Садова та Національний університет «Львівська політехніка».

«Вимога проста: зупинити будівництво пам'ятника А. Шептицькому. А все так гарно починалось: захистимо сквер, кущики, дерева, кава у парку. Все дуже просто. Є купка львівської вати, яким не подобається постать митрополита Андрея Шептицького і вона проти нього бореться, а кущі і дерева банальне прикриття», – йдеться у повідомленні.

Відтак, позивачі вимагають:

1. Визнати право власності територіальної громади на сквер, розміщений на площі Святого Юра.

2. Зобовязати Львівську міську раду та Курію Львівської Архиєрпархії УГКЦ припинити дії, які призводять до знищення скверу та зелених насаджень на площі Святого Юра.

3. Захистити цивільні права та інтереси позивачів шляхом визнання незаконними та скасування ухвал Львівської міської ради від 18.09.2014 № 3818 (із змінами) «Про спорудження пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому та відновлення площі Святого Юра у м. Львові» та від 25.12.2014 року № 4255 «Про погодження Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пл. Святого Юра» (із змінами, внесеними ухвалою від 29.01.2015 року № 4306 «Про погодження Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пл. Святого Юра»).

4. Відновити становище, яке існувало до порушення шляхом визнання незаконною та скасування Ухвали Львівської міської ради від 26.02.2015 року № 4369 «Про затвердження Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на пл. Святого Юра».

Розгляд заяви у відкритому засіданні призначений на 6 липня 2015 року о год. 14:30 год в приміщенні суду.

Нагадаємо, 17 червня, на виконкомі Львівської міськради було вирішено, що ЛКП «Львівавтодор» обиратиме підрядника для реконструкції пл. Святого Юра за результатами проведення переговорної процедури закупівлі.

А 28 травня на містобудівній раді погодили нову транспортну концепцію проекту реконструкції пл. св. Юра та розташування пам’ятника митрополиту Шептицькому.

Нащодавно під львівською Ратушею відбулися сутички парафіян УГКЦ та громадських активістів, які не згідні з рішенням реконструкції площі Св. Юра.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.