Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

експорт

novagromada.com.ua

П'ятниця, 3 липня 2015, 10:44

На деякі українські товари США скасували експортне мито

експорт

Українські компанії отримали право з кінця липня експортувати в США близько 5 тис найменувань товарів в безмитному режимі.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, таку можливість Україна отримала в рамках оновлення програми Генеральної системи преференцій США, яка діятиме з 29 липня 2015 до 31 грудня 2017 року.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі – торгового представника України Наталії Микільської, програма ГСП стосується найбільш поширених товарів: великої кількості типів продукції хімічної промисловості, мінералів та будівельного каменю, ювелірних виробів, багатьох типів килимів, а також певних видів продукції сільського господарства та рибальства .

Проте для використання переваг безмитного режиму в США за системою ГСП Україна має продемонструвати наявність ефективного захисту прав інтелектуальної власності та трудових прав, а українські компанії – відповідність критеріям правил походження товару.

«Зі свого боку, імпортери в Сполучених Штатах повинні подати заяву на надання преференцій за програмою ГСП. Згідно з останніми змінами, вони також отримали право на компенсацію мит, які були зняті з них щодо охоплених Актом товарів після закінчення терміну програми ГСП у липні 2013 року» , - пояснила Наталія Микільська.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.