Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

країни БРІКС

politobzor.net

Четвер, 9 липня 2015, 16:17

У Росії стартував саміт БРІКС

країни БРІКС

На саміті БРІКС у Росії говоритимуть про долю єврозони.

 

Про це повідомляє Euronews.com.

Перший день саміту БРІКС, що розпочався 9 липня в російському місті Уфа, присвячений бізнес-питанням. Наразі керівники держав проводять двосторонні зустрічі.

Серед проблем, які розглядатимуть на саміті – падіння фондового ринку Китаю та боргова проблема Греції.

Члени БРІКС не бачать Грецію і серед можливих отримувачів інвестицій від фінансових інститутів, що їх створює організація. Це, зокрема, Новий банк розвитку, через який учасники об‘єднання хочуть фінансувати великі інфраструктурні проекти. Планують, що вона запрацює до кінця року. Ця фінансова структура буде не лише надавати кредити, але й мати частку в капіталі компаній, і в майбутньому може потіснити долар США з позиції основної "світової валюти".

Учасники об‘єднання БРІКС, до якого входять Бразилія, Росія, Індія, Китай та Південна Африка, також розглянуть інвестиційну декларацію – документ, що визначає підходи та умови спільних інвестиційних проектів.

Нагадаємо, наразі уряд Греції готує для кредиторів пропозицію щодо реформ, які мають заощадити за 2 роки 12 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.