Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Греція

ipress.ua

Четвер, 9 липня 2015, 13:39

У Греції планують заощадити 12 млрд євро

Греція

Греція готує програму реформ, які заощадять 12 млрд за 2 роки.

Про це повідомляє Euronews.com.

Уряд Греції готує для кредиторів пропозицію щодо реформ, які мають заощадити за 2 роки 12 мільярдів євро.

Країна обіцяє передати Трійці нову програму ввечері 9 липня, аби Єврогрупа встигла ознайомитись з нею до загального саміту ЄС у неділю.

Зазаначимо, 8 липня прем‘єр-міністр Греції Алексіс Ципрас зустрівся з президентом Греції та лідерами низки політичних партій.

"Це – вирішальний момент. І необхідно належним чином поінформувати усі політичні партії, щоб далі не було непорозумінь", – заявив Алексіс Ципрас.

Міжнародний Валютний Фонд заявив, що не піде на поступки Греції, аж поки країна не надасть детального плану реформ. Лише тоді, за словами голова МВФ Крістін Лагард, можна говорити про реструктуризацію боргу.

"Ми завжди казали, що програма має, так би мовити, стояти на двох ногах: одна нога – це докорінні реформи та фіскальна консолідація, а друга нога – це реструктуризація боргу, що, на нашу думку, є необхідним у конкретному випадку Греції, аби досягти прийнятного рівня заборгованості", – наголосила очільниця МВФ.

Тим часом уряд Греції подовжив "банківські канікули" до наступного понеділка. Готівки в банкоматах вистачить до вечора 13 липня, як заявив голова грецького Нацбанку.

Для пенсіонерів, які не мають банківських карток, сьогодні відкрили 1250 банків, де на людину видаватимуть 120 євро.

Нагадаємо, 5 липня у Греції пройшов референдум щодо іноземної фінансової допомоги для країни. Греція повинна була виплатити усю заборгованість МВФ у червні. Раніше наголошувалося, що якщо країна не прийме вимоги кредторів, то вона може вийти з ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.