Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

грати

oblast.kr.ua

Вівторок, 21 липня 2015, 11:38

Більшість шахрайств на Львівщині здійснювали аферисти із зони АТО

грати

40% усіх шахрайств на Львівщині здійснювали зловмисники із зони АТО

Про це повідомила прес-служба Головного управління МВС України у Львівській області.

У 2015 році у Львові та в області збільшилась кількість шахрайств. У 2014 році правоохоронці зафіксували 1180 таких фактів, у  цьому році – 1850.

Як повідомив начальник управління карного розшуку ГУ МВС України у Львівській області майор міліції Микола Гладюк, розкривати такі злочини досить складно – зловмисники постійно вигадують нові схеми, використовують комп’ютерне та електронне обладнання, часто використовують програмістів, психологів та спеціалістів у інших галузях.

Натомість люди, котрі стають жертвами шахраїв, часто не хочуть допомагати правоохоронцям розкривати такі злочини – не звертаються з заявами, приховують важливі деталі. Це ж стосується і фірм та компаній, особливо банків, ошуканих зловмисниками.

«Необхідно розуміти, що жертвою шахрая може стати будь-хто – від бабусі, котра віддала останні гроші за внука, котрий нібито збив людину, до успішного банку, термінали якого регулярно «чистять» зловмисники. Ефективно боротись з шахрайствами можна лише у тісній співпраці правоохоронців з громадянами, в іншому випадку шанси подолати цей вид злочинності невисокі», - розповів Микола Гладюк.

На сьогодні правоохоронці Львівщини розкрили 317 шахрайств, встановили особи більше 300 шахраїв. Крім того, працівники міліції встановили, що 40 відсотків усіх шахрайств скоєних на Львівщині здійснені зловмисниками з території АТО, 30 відсотків – із місць позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.