Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Венедикт (Алексійчук)

Понеділок, 27 липня 2015, 16:17

Владика Венедикт натякнув на залежність львівських хіпстерів від злих сил

Венедикт (Алексійчук)

Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук) вважає, що протести проти спорудження пам'ятника митрополиту Шептицькому були спланованими.

Про це йшлося 27 липня на прес-конференції з нагоди святкування 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького.

 групою протестувальників у мене були постійні розмови і ми дійшли до порозуміння. Я не думаю, що це справа окремих осіб, а певних сил, які хочуть применшити особистість митрополита Андрея Шептицького", – повідомив Владика Венедикт.

Нагадаємо, 15 червня під львівською Ратушею відбулися сутички парафіян УГКЦ та громадських активістів, які не згідні з рішенням реконструкції площі Св. Юра.

Мітингувальники виступили проти перенесення дороги на площі Святого Юра, зрізання дерев у сквері та проти витрат на реставрацію у розмірі 32 млн бюджетних коштів.

А уже 1 липня на УГКЦ і Львівську міську раду подали до суду щодо будівництва пам’ятника. Ппроте скоро ситуацію вдалося залагодити, а позов – відкликати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.