Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Лінії електропередач

t-v.te.ua

Вівторок, 28 липня 2015, 11:45

Вночі світло може подешевшати

Лінії електропередач

Нацкомісія може знизити нічний тариф на електроенергію.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив глава Міненерговугілля Володимир Демчишин, міністерство разом з Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг розглядають можливість зниження тарифів на електроенергію, спожиту вночі.

"Ефективність використання енергоресурсів вельми сумнівна", - заявив Володимир Демчишин.

За словами міністра, вирішити цю проблему, в тому числі, допоможе, встановлення різних тарифів на денний і нічний споживання енергії, оскільки це дозволить зменшити навантаження на мережі в момент пікового використання.

Наразі Міненерговугілля активно проводить переговори з НКРЕ про зниження тарифу в нічний час.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні зросли ціни на електрику. Загалом зростання вартості електроенергії, що відпускається населенню, буде проходити в 5 етапів. Другий етап передбачено провести у вересні цього року. У цілому до квітня 2017 року середньозважений тариф на електроенергію для населення підніметься в 3,5 рази – до 122,83 коп/кВт-ч.

Також з 1 липня побутові споживачі сплачують за електроенергію, спожиту понад 800 кВт/год. на місяць, по 95,76 коп./кВт/год. (з ПДВ).

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.