Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісове господарство

lvivlis.com.ua

Середа, 5 серпня 2015, 10:40

У лісах Львівщини встановили фотопастки

лісове господарство

У "Боринському лісовому господарстві" з крадіями боряться за допомогою  спеціальних фотопасток.

Про це повідомив провідний інженер охорони та захисту лісу ДП «Боринське лісове господарство» Василь Ковальчин.

ДП "Боринське лісове господарство" для ефективнішої боротьби з крадіями закупили та встановили в окремих лісових масивах спеціальні фотопастки, які фіксують лісопорушників й передають на мобільний телефон чи комп’ютер лісовій охороні.

За словами Василя Ковальчина, уже через декілька днів після встановлення, лісівники пересвідчилися в їх ефективності. Так, 23 липня прилади зафіксували в урочищі Сянське Яблунського лісництва 2 випадки незаконної діяльності.

У першому випадку мешканець села В. Яблунька вивозив з лісу дрова, в іншому – мешканець хутора Тарнава також займався незаконною діяльністю. Наразі матеріали з фактами лісопорушення скеровано у правоохоронні органи.

"Як бачимо, зараз на допомогу лісовій охороні прийшли сучасні технології і, хочеться вірити, що з їх допомогою значно вдасться скоротити незаконні вирубки лісу", – наголосив Василь Ковальчин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.