Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Четвер, 6 серпня 2015, 14:57

Порошенко узаконив проведення місцевих виборів

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори, ухвалений Верховною Радою України 14 липня.

"Сьогодні президент України підписав закон про місцеві вибори", – повідомив перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроект про місцеві вибори, згідно з яким обласні, міські і районні ради обиратимуть за пропорційною системою з відкритими списками. Вибори депутатів сільських і селищних рад будуть проводитися за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах, на які ділиться територія відповідних адміністративних одиниць.

Також закон виключає участь політичних блоків у виборах та передбачає, що вибори не відбудуться на частини Донбасу і в Криму.

Законом пропонується чітко встановити кількісний склад місцевих рад, який визначатиметься ЦВК до початку виборчого процесу. Мінімальна кількість депутатів ради – 10 при чисельності виборців до 500, максимальна – 80 депутатів при чисельності виборців понад 1,5 млн.

Тривалість виборчого процесу буде 50 днів. А від однієї політичної сили можна виставити лише 2 кандидати у кожному територіальному окрузі. Крім того, встановлено 5% виборчий бар'єр для партій (на виборах у 2010 році діяв 3% бар'єр).

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.