Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військовослужбовці

korupciya.com

П'ятниця, 7 серпня 2015, 11:53

В Україні створять єдиний реєстр військовозобов'язаних

військовослужбовці

До кінця цього року у Міноборони планують створити єдиний реєстр військовозобов'язаних.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Кабінет міністр України схвалив проект закону про єдиному державному реєстрі військовозобов'язаних, який був підготовлений Міністерством оборони України. Найближчим часом законопроект буде направлений у Верховну Раду України, і ми вже плануємо, що до кінця цього року створення такого державного реєстру буде завершено", – зазначила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк.

За її словами, створення такого електронного реєстру військовозобов'язаних дозволить міністерству оборони ефективно запобігти спроби громадян ухилятися від військової служби.

Для наповнення інформаційної бази реєстру будуть використані дані фіскальної, прикордонної та міграційної служб, а також бази виборців України.

Нагадаємо, ще на початку року у Міноборони повідомляли про намір створити в Україні в рамках 4 хвилі мобілізації єдиний реєстр військовослужбовців, в який потраплять громадяни, які ухиляються від служби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.