Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

уряд

volynnews.com

П'ятниця, 7 серпня 2015, 12:56

Ведення бухгалтерського обліку можуть спростити

уряд

Уряд схвалив проект закону про спрощення бухгалтерського обліку.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабінет Міністрів України схвалив розроблений Міністерством фінансів проект закону про спрощення вимог до бухгалтерського обліку.

"Що це дасть підприємствам? Скорочення переліку вимог до оформлення первинної документації, зменшення кількості часу бухгалтера на ведення обліку, підвищення позиції в рейтингу Doing Business", – зазначила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

Законопроект визначає, що рахунок-фактура стане первинним документом, оскільки підтверджує здійснення господарської операції.

У законопроекті пропонується встановити європейські критерії класифікації підприємств. Зокрема, до мікропідприємств належатимуть компанії з такими показниками: сукупною вартістю активів – до EUR350 тис., чистим доходом від продажу продукції – до EUR700 тис., середньою кількістю працівників – до 10 осіб.

Для малих підприємств вартість активів має становити до EUR4 млн, чистий дохід – до EUR8 млн, кількість працівників – до 50.

Для середніх підприємств ці показники мають становити відповідно до EUR20 млн, до EUR40 млн і до 250 працівників, а за вищих показників підприємства належатимуть до великих.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.