Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ІТ-офіс

telegraph.co.uk

Понеділок, 10 серпня 2015, 11:42

До Львова переселились 10 ІТ-офісів зі Сходу України

ІТ-офіс

З початку року до Львова переселились або знаходяться  в процесі переїзду 10 ІТ-офісів переважно зі Сходу України.

Про це повідомляє Львівська торгово-промислова палата.

«ІТ-офіси – різні за розміром: від 5 до 300 працівників (у деяких компаній в планах до кінця року). Загалом компанії в ІТ-галузі міста між собою конкурують саме кількістю людського капіталу. Якщо оцінювати приріст ІТшників у Львові з числа тих, хто прибув зі Сходу та Криму, то це буде близько 1 000 осіб. Це як компанії, так і окремі люди, які працюють зі Львова віддалено чи влаштовуються в уже існуючі тут компанії», –  зазначив виконавчий директор Львівського ІТ-кластера Степан Веселовський.

Також ситуація з біженцями зі Сходу та Півдня стимулювала ринок нерухомості у Львові, спостеріається значне підвищення попиту на купівлю та оренду житла.

З початку року на Львівщину приїхало близько 3 тисяч людей зі східного та південного регіонів України, з них третина – з Донецької та Луганської областей.

Наразі у Львові статус безробітних отримали 34 кримчан, 9 донеччан та один луганчанин. Призначено матеріальну допомогу по безробіттю 31 кримчанину, 8 мешканцям Донеччини, одному – з Луганщини.

Працевлаштовано 12 людей з Криму, двох з Донецька та одного луганчанина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.