Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

iloveukraine.com.ua

Середа, 12 серпня 2015, 10:23

21 вересня стане відомо, хто йде у мери Львова

Львівська міськрада

Виборча кампанія з місцевих виборів стартує 5 вересня, але висунення кандидатів розпочнеться лише 21 вересня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Виборча кампанія з місцевих виборів в Україні стартує 5 вересня, але висунення кандидатів у депутати місцевих рад, а також на посади сільських, селищних, міських голів і старост розпочнеться лише з 21 вересня.

Зазначимо, що Центральна виборча комісія має оголосити про початок виборчої кампанії не пізніше за 30 серпня і до 4 вересня включно визначити кількість одномандатних виборчих округів для організації виборів депутатів місцевих рад.

Також, згідно із законом "Про місцеві вибори", кількість одномандатних округів у межах відповідного багатомандатного округу, в якому проводитимуться вибори депутатів обласної, районної, міської, районної в місті ради на основі пропорційної системи з відкритими списками, має дорівнювати кількості депутатів у відповідній раді.

Кількісний склад місцевих рад визначається залежно від кількості виборців, що проживають на відповідній території, зокрема, за чисельності виборців до 1 тис. людей склад місцевої ради становитиме 12 депутатів, понад 2 млн людей – 120 депутатів.

До 20 вересня в ЦВК має оприлюднити список партій, які прийняли рішення про участь у місцевих виборах.

Із 26 серпня по 1 вересня відповідні партійні організації мають подати до ЦВК кандидатури для включення до складу обласних, районних, міських територіальних виборчих комісій, і на підставі цих подань ЦВК має до 6 вересня включно сформувати склади відповідних комісій.

Міські, селищні та сільські комісії мають бути сформовані територіальними комісіями на підставі подань місцевих партійних організацій до 12 вересня.

Реєстрацію кандидатів здійснюватимуть відповідні територіальні комісії, і цей процес завершиться 1 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.