Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

рубка лісу

uk.wikipedia.org

Понеділок, 17 серпня 2015, 11:14

Прокуратура Львівщини зареєструвала 169 фактів незаконних рубок лісу

рубка лісу

Цьогоріч органи прокуратури Львівської області та внутрішніх справ зареєстрували 169 кримінальних проваджень за фактами незаконних рубок лісу.

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

До судів направлено 24 кримінальних провадження вказаної категорії, у 16 з яких постановлено обвинувальні вироки.

Також, в ході перевірок, прокуратура виявлялись і корупційні правопорушення.

Так, директор Яворівського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП "Галсільліс" отримав 147 тис грн неправомірної вигоди, пообіцявши громадянину своє сприяння у виділенні в довгострокове тимчасове користування лісової ділянки площею 2 гектари в лісовому масиві Івано-Франкового лісництва урочища "Ляший потік" Яворівського району. На цей час триває судовий розгляд у кримінальному провадженні відносно вказаного посадовця.

Окрім того, прокуратурою вжито заходів представницького характеру з метою відшкодування збитків, завданих довкіллю внаслідок порушень закону щодо лісокористування. Так, до судів заявлено 27 позовів з вимогою стягнення більше 800 тис грн шкоди, спричиненої самовільними рубками лісу. На цей час задоволено 28 позовів на суму майже 570 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.