Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

озеро Задорожнє

Середа, 26 серпня 2015, 13:15

У Миколаєві урегулювали проблему парканів на озері Задорожнє

озеро Задорожнє

На Львівщині відбувся діалог між владою, підприємцями та кооперативниками, внаслідок якого вирішили проблему огородження навколо озера Задорожнє.

Про це стало відомо вчора, 25 серпня, під час обговорення проблеми парканів на озері Задорожнє за участі начальника департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Олексія Балицького, голови Миколаївської РДА, представників кооперативу "Цементник" та приватних підприємців.

"Наразі існують зауваження до парканів, які заходять у воду. Усі ці недоліки мають бути виправлені. Згодом ми готові запросити громадськість та підприємців, щоб знайти компромісне рішення", – зазначив Олексій Балицький.

На засіданні було ухвалено створення робочої комісії, яка повинна врегулювати проблеми огородження навколо орендованих прибережних територій озера Задорожнє.

Підприємці зауважили, що за весь час непорозумінь влада вперше зреагувала на проблему конструктивно, застосувавши мову діалогу, а не ультиматумів.

"Влада готова до діалогу з підприємцями, а запланована робоча група повинна напрацювати концепцію розвитку орендованої території", – підкреслив Олексій Балицький.

Учасники наради виїхали на місце розміщення пляжів КП "Гові", де, після обговорення, вирішили знести паркан, що заходить у воду, до 27 серпня.

Також були виявлені порушення на прибережній території кооперативу “Цементник”, де доступ до восьми проходів на пляж мають лише мешканці коопреативу, а проїзд, який передбачається для заїзду для автотранспорту, загороджено брамою.

За словами підприємців, прохід до озера відкрито для всіх охочих, але користування інфраструктурою (шезлонги, альтанки, мангали) є платним і коштує 10 грн.

Як повідомив представник КП "Гові" Назар Вітер, від сплати за використання інфраструктури звільнені інваліди першої і другої групи, діти до 10 років, учасники АТО та жителі трьох прилеглих до озера сіл.

Олексій Балицький наголосив, що доступ навколо водного об’єкта має бути вільним. Також директор департамену екології зауважив, що влада готова до діалогу з підприємцями, а запланована робоча група повинна напрацювати концепцію розвитку орендованої території.

Підприємці повідомили чиновникам про наявність актуального Паспорту пляжу, акт перевірки дотримання господарювання вимог законодавста та договір оренди землі від 2010 року.

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Львівська обласна адміністрація разом громадськими активістами збираються демонтувати паркани навколо озера Задорожнє. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.