Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

українська валюта

tsn.ua

Середа, 26 серпня 2015, 17:55

Уряд впевнений у стабільності гривні

українська валюта

У Міністерстві фінансів впевнені, що гривня не впаде слідом за валютами країн СНД.

Про це повідомляє УНІАН.

Як розповів заступник міністра фінансів України Ігор Уманський, Міністерство фінансів України не бачить причин для девальвації гривні слідом за знеціненням валют країн СНД і обвалом цін на сировинних ринках, включаючи ринок нафти, металів і агропродукції.

"Гривня стабільна. Тиск сировинних ринків, безперечно, існує. Однак на відміну від того ж тенге або інших валют, Україна пройшла вже етап серйозної девальвації. Зараз багато країн Україну наздоганяють. Якщо ми й надалі будемо рухатися за програмою реформ, яку ми собі намітили, я серйозних підстав для девальвації гривні не бачу", – заявив Ігор Уманський.

Зазначимо, ослаблення курсу валют країн СНД відбувається на тлі падіння світових цін на нафту, які досягли мінімумів за шість років. Вранці 21 серпня котирування Brent опустилися до 46 дол за барель, а WTI – до 40,8 дол за барель. Вдень того ж дня барель Brent піднявся до 46,2 дол, а WTI – до 41,1 дол.

Нагадаємо, у зв'язку з падінням цін на нафту, сьогодні Арсеній Яценюк доручив перевірити вартість пального на українських АЗС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.