Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анджей Дуда

fakt.pl

Четвер, 27 серпня 2015, 15:05

Польща відмовилася прийняти біженців з Африки через біженців з України

Анджей Дуда

Польща готується до напливу українських мігрантів, відтак перестала приймати біженців з Близького Сходу та Африки.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Президент Польщі Анджей Дуда відмовився приймати нових біженців з країн Близького Сходу, Північної Африки та Південної Азії, через те, що його країні незабаром доведеться зіткнутися з напливом українських мігрантів, що біжать від конфлікту на Донбасі.

"Польща як країна-член ЄС, звичайно, готова демонструвати солідарність, однак, що стосується біженців, то у нас є особлива проблема з-за конфлікту в Україні", – наголосив Дуда.

За його словами, поки на сході України тривають бої між проросійськими сепаратистами і українською армією, тисячі нових біженців будуть прибувати до Польщі.

Щодо нинішньої кризи з масовим напливом нелегальних мігрантів до Євросоюзу Анджей Дуда закликав вирішувати цю проблему у тих країнах, звідки прибувають біженці. Польський президент пояснив, що слід посилити боротьбу з організованими бандами контрабандистів.

Нагадаємо, нещодавно Єврокомісія розпочала 32 розслідування щодо 18 країн-членів через порушення ними правил з надання притулку.

Наразі у ЄС закликають об‘єднати зусилля усіх країн Європи, щоб розв‘язати проблему нелегальних мігрантів, кількість яких продовжує зростати. За даними Єврокомісії, лише до Греції тільки за липень прибуло 50 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.