Польща відмовилася прийняти біженців з Африки через біженців з України

Четвер, 27 серпня 2015, 15:05

Польща готується до напливу українських мігрантів, відтак перестала приймати біженців з Близького Сходу та Африки.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Президент Польщі Анджей Дуда відмовився приймати нових біженців з країн Близького Сходу, Північної Африки та Південної Азії, через те, що його країні незабаром доведеться зіткнутися з напливом українських мігрантів, що біжать від конфлікту на Донбасі.

"Польща як країна-член ЄС, звичайно, готова демонструвати солідарність, однак, що стосується біженців, то у нас є особлива проблема з-за конфлікту в Україні", – наголосив Дуда.

За його словами, поки на сході України тривають бої між проросійськими сепаратистами і українською армією, тисячі нових біженців будуть прибувати до Польщі.

Щодо нинішньої кризи з масовим напливом нелегальних мігрантів до Євросоюзу Анджей Дуда закликав вирішувати цю проблему у тих країнах, звідки прибувають біженці. Польський президент пояснив, що слід посилити боротьбу з організованими бандами контрабандистів.

Нагадаємо, нещодавно Єврокомісія розпочала 32 розслідування щодо 18 країн-членів через порушення ними правил з надання притулку.

Наразі у ЄС закликають об‘єднати зусилля усіх країн Європи, щоб розв‘язати проблему нелегальних мігрантів, кількість яких продовжує зростати. За даними Єврокомісії, лише до Греції тільки за липень прибуло 50 тисяч осіб.

Мітки: Анджей Дуда, біженці, ЄС, Польща