Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

індустріальний парк

П'ятниця, 28 серпня 2015, 11:49

Корупційний скандал навколо створення Новороздільського індустріального парку

індустріальний парк

Центр протидії корупції домігся відкриття кримінальної справи проти чиновників Новороздільської міської ради щодо результатів тендеру на реконструкцію «Сірки».

Про це повідомляє Новий погляд.

Зазначимо, що із 9 фірм, які брали участь у тендері, до участі було допущено лише 2, хоча інші пропонували виконати ті ж самі роботи на 12-20% дешевше, ніж ТОВ «Інвестиційна компанія Леодіс».

Проте, як зазначили у  Центрі протидії корупції, мер Нового Роздолу Володимир Туз відмовляється розривати договір з переможцем, незважаючи на порушення у конкурсі. На думку Центру, такі дії є ознаками домовленостей між замовником та 2 учасниками торгів, що не вибули, адже на рекультивацію земель Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства «Сірка» Євросоюз виділив 400 тис євро.

Відтак Центр протидії корупції намагається зупинити передплату коштів та розірвати договір.

Отож, ще у березні цього року представники Центру подали документи закупівлі на аналіз у ДФІ Львівщини. У результаті працівниками Держфінінспекції було виявлено виявлено невідповідність конкурсних пропозицій документації конкурсних торгів ТОВ «Інвестиційна компанія Леодіс» та його єдиного конкурента.

У зв’язку з цим процедура закупівлі повинна бути відмінена замоником, відтак Держфінінспекція рекомендувала Новороздільському міськвиконкому розірвати договір закупівлі.

Проте Володимир Туз повідомив представникам Центру протидії корупції, що не має наміру розривати договір закупівлі, а результати аналізу документів Держфінінспекцєю виконком Нового Роздолу так і не отримав.

Відтак, депутати Новороздільської міської ради разом з представниками Центру протидії корупції з цього питання звернулися до прокурора Львівщини Романа Федика, який направив їх до Миколаївського райвідділу МВС у Львівській області, що відкрив кримінальне провадження щодо розірвання договору закупівлі.

Нагадаємо, 24 липня на сесії міськради було затверджено концепцію Новороздільського індустріального парку, який планують облаштувати як парк екоощадних технологій. Передбачається рекультивація близько 86,4 га територій Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства «Сірка».

Проте, за словами фахівців-екологів та громадських активістів, парк може бути прикриттям для відмиву бюджетних та європейських коштів, а також місцем захоронення та переробки відходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.