Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво

novobudovy.com

Вівторок, 1 вересня 2015, 10:29

З вересня ціни на житло можуть впасти

будівництво

Відтепер містобудівні повноваження передані на місця, що значно здешевить вартість житла.

Про це повідомляє РБК-Україна.

З 1 вересня місцевому самоврядуванню передаються повноваження Державної архітектурно-будівельної інспекції.

"Ми передаємо на місця реєстрації декларацій, контроль за будівництвом, відповідальність перед суспільством, вплив на містобудівну ситуацію та накладення штрафів. А це означає можливість залучення кредитних ресурсів, а також дає можливість здешевити квадратні метри промислового або житлового будівництва", – повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлового господарства Геннадій Зубко.

За його словами, це рішення знижує корупційні ризики за рахунок скасування централізованого прийняття рішень.

"Держава передає цим громадам гроші, землю, можливості впливати на ситуацію та залучати інвестиції у свої регіони. Тому ті функції, які раніше практично залежали від Києва, коли місцева влада не могла впливати на незаконне будівництво, на те, що не вчасно здають об'єкти будівництва – відтепер віднесено до повноважень місцевих управлінців", – зазначив Зубко.

Нагадаємо, Кабмін прийняв пакет документів про децентралізації у сфері будівництва 19 серпня 2015 р. Згідно з ним Інспекція архбудконтролю Львівщини передає частину повноважень місцевим органам влади.

Також з 1 вересня у Львові працюватиме інспекція державного архітектурно-будівельного контролю

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.