Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сутичка під Верховною Радою

espreso.tv

Вівторок, 1 вересня 2015, 14:24

Кількість загиблих під час сутички під Верховною Радою зросла до трьох осіб

сутичка під Верховною Радою

Помер третій боєць Нацгвардії, поранений під час сутички між мітингувальниками та правоохоронцями під стінами Верховної Ради.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як повідомила народний депутат України, радник Президента України Ольга Богомолець, у результаті вчорашніх зіткнень під будівлею Верховної Ради України в Києві помер третій військовослужбовець Національної гвардії.

"В Олександрівській лікарні помер ще один, вже третій поранений вчора під Верховною Радою. Хлопець з Херсонщини 1995 року народження отримав несумісні з життям осколкові поранення головного мозку", – зазначила Богомолець.

Також президент Петро Порошенко заявив, що сім'ям бійців Нацгвардії, які загинули в результаті сутичок під Верховною Радою, держава виділить по 609 тис грн.

"Всі бійці Національної гвардії, міліції – застраховані державою так само, як і бійці, які знаходяться в зоні АТО. Для тих, хто загинув, ця допомога буде складати 609 тис грн. і ми зробимо все, щоб вона була виплачена негайно", - повідомив Порошенко.

Окрім цього, Порошенко планує нагородити загиблих нацгвардійців орденами "За мужність".

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

Після цього під будівлею ВРУ розпочалися зіткнення активістів, які виступають проти децентралізації з правоохоронцями. У результаті зіткнень та кинутої в правоохоронців гранати, загинув солдат строкової служби Національної гвардії України, ще один правоохоронець, який зі вчора перебував у комі, помер у лікарні. 

Загалом постраждали 141 людина, з них 131 – правоохоронець, а також журналісти.

Зазначимо, що за участь у сутичках під Верховною Радою затримано 18 осіб. Гранату кинув боєць добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Січ", який створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в Києві з членів ВО "Свобода".

Відтак, МВС планує допитати членів та лідера ВО "Свободи" Олега Тягнибока, причетних до організації акції протесту. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.