Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Угорщина

tsn.ua

Середа, 2 вересня 2015, 14:02

Угорщина реєструватиме мігрантів, які хочуть потрапити до Німеччини

Угорщина

Угорщина буде реєструвати усіх мігрантів, що опинилися на її території та прямують до Німеччини, а також розглядати прохання про притулок.

Про це повідомляє Euronews.com.

Як заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіятро, якщо підстав для надання притулку не буде знайдено, то економічних мігрантів відсилатимуть у їхні країни.

Тим часом на площі перед центральним вокзалом у Будапешті триває мітинг біженців, які прагнуть потрапити до Німеччини, щоб попросити там притулку.

"Сісти у міжнародні потяги дозволяють лише тим, хто має необхідні документи для подорожі. Тож більшість мігрантів залишаються стояти тут, чекаючи, що з ними вирішать робити. І ніхто не знає, як довго доведеться чекати", – йдеться у повідомленні.

Втікачі не знають, що за законом Угорщина як перша країна шенгенської зони зобов‘язана їх зареєструвати, і не розуміють, чому їх затримують. Саме до Німеччини мріють потрапити більшість мігрантів, які опинилися в Угорщині.

Тим часом на вокзал Мюнхена прибули втікачі, яким таки вдалося виїхати з Будапешта напередодні. До цього угорська поліція не намагалася зупиняти юрби мігрантів, які штурмували потяги на Австрію. Близько 3 тисяч людей, які прибули до Мюнхена за останню добу, розподілили у різні регіони Німеччини.

Нагадаємо, 31 серпня Угорщина завершила будівництво 4-метрового паркану уздовж кордону із Сербією, звідки у країну проникають нелегальні мігранти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.