Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

захоронення

oblrada.lviv.ua

Середа, 2 вересня 2015, 15:57

У Львові при будівництві «Території Терору» виявили понад 20 людських останків

захоронення

У Львові на місці будівництва музею «Територія Терору» виявили останки 21 в’язня Пересильної тюрми №25.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На місці будівництва Меморіального музейного комплексу «Територія Терору» на просп. В. Чорновола, 45 було виявлено 21 людський останок. Усі люди були в’язнями Пересильної тюрми № 25, що функціонувала тут у 1944-1955 роках.

«Перед початком будівництва проводили археологічні дослідження методом шурфування території і нічого тоді не знайшли. На останки натрапили будівельники за межами самого музею, під хідником на вулиці Чорновола. Не виключено, що на території, яка не входить до музейного комплексу, але належить сьогодні приватним особам, також можуть бути поховання. Місце поховань ми ознакуємо окремою меморіальною таблицею», – зазначив директор музею «Територія Терору» Тарас Чолій.

 За словами заступника директора КП ЛОР «Доля» Ярослава Онищука, усі кісткові рештки належать дорослим людям. Загиблих до ям клали по 4-5 осіб, поспіхом, хаотично.

«Із чотирма скелетами ми знайшли солдатські ідентифікаційні жетони. Виявили також гудзики від німецьких військових одностроїв, фрагменти одягу, німецькі монети. Знахідки підтверджують, що це були німецькі військовополонені», – розповів заступник директора КП ЛОР «Доля» Ярослав Онищук.

Останки німецьких військовополонених передали представництву Німецької Народної Спілки по догляду за німецькими похованнями у Жовкві для перепоховання їх на цвинтарі у селі Потелич. Інші будуть перезахоронені на Личаківському цвинтарі.

Нагадаємо, проект будівництва музею був затверджений міськрадою у 2014 році. Після завершення будівництва, музейний комплекс «Територія Терору» перейде в комунальну власність територіальної громади Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.