Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

уряд

news.dtkt.ua

Понеділок, 7 вересня 2015, 09:54

В Україні можуть запровадити єдиний податок у 20%

уряд

Уряд планує запровадити єдину ставку для базових податків у розмірі 20%.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, уряд пропонує запровадити єдині базові ставки в ключових податках – податоку на додану вартість, єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб та в податоку на прибуток.

"Це дозволяє, з одного боку, маніпулювати цими ставками нечесними платниками податків, а з іншого – зловживати податковим інспекторам при нарахуванні податків і їх сплати", – Яценюк.

За його словами, впровадження єдиних базових ставок в ключових податках встановлює рівність правил сплати податків та дає можливість збалансувати бюджет". Наразі пропонується встановити єдину ставку для чотирьох базових податків у розмірі 20%.

"Ми несемо дуже велике соціальне навантаження. Я чудово усвідомлюю, яка складна ситуація в українських сім'ях. Саме тому соціальне забезпечення і соціальні стандарти повинні бути не просто збережені, а повинні підвищуватися. І це прямо і безпосередньо пов'язане з податковою системою і збільшенням надходжень до державного бюджет ", – повідомив Арсеній Яценюк.

Тако ж він підкреслив, що зараз існує високе податкове навантаження на заробітну плату, яка є причиною тіньових заробітних плат.

"З 2018 року ми пропонуємо встановити єдиний податок на заробітну плату в розмірі 20%. На перехідному етапі ми пропонуємо зменшити єдиний соціальний внесок з 41% до 20%, а також скасувати податок на заробітну плату, який платить працівник у розмірі 3,6% ", – зазначив Яценюк.

За його словами, до моменту введення єдиного податку на заробітну плату ставка податку на доходи фізичних осіб встановлюється одна в розмірі 20%. А для того, щоб захистити найбільш вразливі соціальні верстви населення, уряд пропонує взагалі не оподатковувати мінімальну заробітну плату.

Спрощена система оподаткування залишиться без змін, оскільки вона є основою для розвитку малого та середнього бізнесу та для формування середнього класу в країні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.