Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

населені пункти

travel.com.ua

Вівторок, 8 вересня 2015, 13:14

У жовтні у 15 об'єднаних громадах Львівщини стартують перші вибори

населені пункти

У 15 територіальних громадах Львівщини восени відбудуться перші вибори.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Львівська облдержадміністрація надала Центральній виборчій комісії перелік територіальних громад для призначення перших місцевих виборів голів та депутатів об'єднаних територіальних громад.

Відтак, позитивний висновок на відповідність Конституції та законам України отримали 15 територіальних громад Львівщини. Це Заболотцівська, Гніздичівська, Новострілищанська, Тростянецька, Воле-Баранецька, Луківська, Вільшаницька, Бісковицька, Чукв’янська, Новокалинівська, Дублянська, Бабинська, Міженецька, Новоміська та Грабовецька громади.

Усі ці громади зможуть провести перші вибори восени.

Зазначимо, що 4 вересня Верховна Рада внесла зміни до закону про вибори, згідно з якими перші вибори голів та депутатів об'єднаних територіальних громад призначає Центральна виборча комісія.

Нагадаємо, ЦВК оголосила з 8 вересня 2015 року початок виборчого процесу в 85 об’єднаних територіальних громадах.

7 вересня у Миколаївському районі мешканці навколишніх сіл об'єдналися у Тростянецьку територіальну громаду. А до виборів 2015 року намір об’єднатися у територіальні громади на Львівщині висловили 30 громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.