Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Квурт

Прес-реліз,   Середа, 9 вересня 2015, 10:16

У Винники потрібно повернути закон, – Квурт

Володимир Квурт

Володимир Квурт звернувся до прокуратури з вимогою встановити законність проведення засідання сесії Винниківської міської ради 7 вересня 2015 року.

Про це повідомляє помічник народного депутата України Оксани Юринець (Блок Петра Порошенка "Солідарність") Володимир Квурт.

7 вересня відбулося засідання сесії Винниківської міської ради.

"Воно відбувалося не у робочий час, майже вночі, поза сесійною залою, з порушенням регламенту Винниківської міської ради. Присутніми на цьому засіданні мали змогу бути не всі депутати, оскільки їх про нього взагалі не сповістили. Які рішення на ньому приймались, можна лише здогадуватись", – наголосив Володимир Квурт.

За його словами, під час ухвалення цих рішень так звані народні обранці могли керуватись не інтересами винниківської громади, а своїми власними, таким чином "їхня декларативна турбота про мешканців Винник, учасників АТО є нічим іншим, як фарсом".

"Тим більше прикро, що подібні зібрання Винниківської міської ради, на яких приймались непрозорі рішення, відбувались і раніше. Подібна поведінка міської влади Винник дискредитує місцеве самоврядування як інститут влади, сіє в громаді недовіру і розбрат. Я солідарний з винниківчанами, які хочуть, аби діяльність міської ради Винників нарешті відповідала законодавству", – зазначив Квурт.

Відтак, Володимир Квурт звернувся до прокуратури з вимогою встановити законність проведення цього засідання та з’ясувати:

- чому засідання відбувалось не в робочий час, з порушенням процедури порядку денного;

- де воно відбувалось;

- яким був його порядок денний;

- які рішення були на ньому прийняті;

- чому про його проведення повідомили не всіх, а лише обраних депутатів;

- хто за це має понести відповідальність. Очікую на відповідь від прокуратури у визначений законодавством термін.

Нагадаємо, 3 вересня під час сесії, яка не відбулася, місцеві громадські активісти заблокували Винниківську міськраду, в якій знаходилися лише працівники. А наступного дня роботу Винниківської мерії знову зупинили: невідомі забарикадували вхід та нікого не впускали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.