Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Світовий банк

eircenter.com

Четвер, 10 вересня 2015, 15:47

Світовий банк прогнозує падіння ВВП України на 7%

Світовий банк

Світовий банк прогнозує падіння ВВП в цьому році на 7,5% та зростання економіки в середньому на 1-2% у 2016 році.

Про це повідомляє УНІАН.

Як заявив голова представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімао Фан, економіка України демонструє ознаки стабілізації і може почати відновлення вже наступного року за умови продовження структурних реформ.

«Ми бачимо ранні ознаки стабілізації. Фіскальний дефіцит вдалося скоротити, ми бачимо стабілізацію банківського сектора, відплив капіталів вдалося призупинити. Ми бачимо стабілізацію валютного курсу. Резерви зросли – завдяки допомозі міжнародних організацій. Якщо ми хочемо зростання в наступному році, необхідно продовжувати реформу банківського сектору, енергетичного сектору, проводити судову реформу, покращувати ділове середовище», – наголосив Чімао Фан.

Зазначимо, згідно з прогнозами МВФ і Європейського банку реконструкції і розвитку, ВВП України в 2015 році впаде на 9%, а у Міністерстві фінансів  вважають, що економіка України зможе зрости до 2040 році до 600 млрд дол. із 84 млрд дол. за підсумками 2015 року.

Нагадаємо, 26 черпня Світовий банк виділив Україні 500 млн дол на політику розвитку. Також Міжнародний валютний фонд виділить третій транш кредиту в рамках програми EFF для України у жовтні цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.