Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

nikvesti.com

Вівторок, 15 вересня 2015, 13:26

У ЄС планують підписати угоду про асоціацію з Україна-ЄС до січня 2016 року

Євросоюз

Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський сподівається на ратифікацію угоди про асоціацію України і ЄС до кінця року.

Про це повідомляє УНІАН.

Наразі угоду про асоціацію між Україною і ЄС повинні ратифікувати Греція та Кіпр.

"Було б дуже корисно, щоб це було закінчено до кінця цього року, до часу, коли буде застосовуватись зона вільної торгівлі", – наголосив Ян Томбінський.

За його словами, вимагати підписання угоди є завданням тих країн, які ще не завершили процес ратифікації цієї угоди.

"У ЄС немає інструменту, щоб змусити той чи інший парламент це зробити, - це завдання уряду. Прем'єр і президент підписали угоду, що вони рекомендують парламенту її ратифікувати", – зазначив Томбінський.

Також голова представництва ЄС повідомив, що питання пришвидшення ратифікації цієї угоди також порушується і на засіданнях європейських структур.

Зазначимо, Україна і Євросоюз підписали політичну частину угоди про асоціацію 2014 року. Того ж року Верховна Рада і Європарламент синхронно ратифікували угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Також документ мають ратифікувати всі країни-члени ЄС.

У Міністерстві закордонних справ України очікують завершення ратифікації угоди всіма державами Євросоюзу до кінця 2015 року.

Нагадаємо, наразі процес ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС завершили 22 країни-члени Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.