Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

ua.korrespondent.net

Четвер, 17 вересня 2015, 14:12

Верховна Рада підняла мінімальну зарплату до 1378 гривень

Верховна Рада

Верховна Рада затвердила збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

Сьгодні, 17 вересня, Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати)

За це рішення проголосували 340 народних депутатів.

Законом передбачено встановити з 1 вересня 2015 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1330 грн, для працездатних осіб – 1378 грн, осіб, які втратили працездатність – 1074 грн/ з збільшенням видатків на оплату праці, пенсійне забезпечення, допомоги сім’ям з дітьми та одноразові допомоги, стипендії аспірантів і докторантів.

Також депутати збільшили показники доходів державного бюджету на 2015 рік: податок на додану вартість – на 7,68 млрд грн або на 4,5%; пропонується збільшити бюджетне відшкодування ПДВ на 7 млрд грн або на 12%; податок на прибуток підприємств – на 1 млрд грн або на 2,8%; ввізне мито – на 3,82 млрд грн або на 11,4%; податок на доходи фізичних осіб та військовий збір (разом) – на 0,27 млрд грн або на 0,6%; неподаткові надходження – на 1,5 млрд грн (з них 0,8 млрд грн по пені за порушення термінів розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності).

Нагадаємо, уряд ініціював підвищення з 1 вересня соціальних стандартів, яке стосуватиметься 12,5 млн громадян. Зокрема, мінімальна пенсія буде підвищена до 1074 грн. Крім того, буде підвищено зарплату працівникам бюджетної сфери. При цьому мінімальний рівень підвищення зарплат і пенсій становитиме 13%.

Як зазначив міністр соціальної політики України Павло Розенко, підвищення соціальних виплат не вплине на розмір житлових субсидій, які призначаються громадянам на опалювальний сезон-2015/16.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.