Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

hromadske.tv

Понеділок, 21 вересня 2015, 09:53

До Австрії прибули понад 20 тис біженців

біженці

Понад 20 тис нелегальних мігрантів перетнули кордон між Угорщиною та Австрією лише за 19-20 вересня.

Про це повідомляє Еuronews.

До Австрії прибувають десятки тисяч мігрантів, а щоб впоратися з напливом біженців, австрійська поліція організує їм потяги і автобуси. Більшість мають намір їхати до Німеччини.

Тим часом Хорватія доправляє мігрантів до свого кордону з Угорщиною, яка, у свою чергу, скеровує їх у спеціальні центри поблизу австрійського кордону.

Європейські лідери наразі не мають спільної думки щодо того, як реагувати на ситуацію. Вихід шукатимуть на екстреному саміті, що має відбутися вже цього тижня.

Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала своїх колег взяти на себе спільну відповідальність.

Наразі на угорському боці пропускного пункту Беременд є нескінчення черга з автівок та автобусів. Сюди прибувають біженці, які перетинають кордон з території Хорватії.

Зазначимо, що 15 вересня Угорщина перекрила кордон і розглядає заявки на отримання притулку, лише якщо вони заповнені на території Сербії.

Відтак, в очікуванні змін у маршрутах біженців до Європи Хорватія збільшила чисельність прикордонної служби та підготувала 3 тисячі місць у тимчасових притулках, проте вони уже всі зповнені.

Нагадаємо, Єврокомісія пропонує розподілити між країнами-членами Євросоюзу 160 тисяч біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.