Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

радянські військовополонені

nnm.me

Середа, 23 вересня 2015, 12:22

Уряд Німеччини виплатить одноразову допомогу в 2500 Євро колишнім радянським військовополоненим

радянські військовополонені

Радянські військослужбовці, що перебували в період Другої світової війни з 22 червня 1941 р. по 8 травня 1945 р. в німецькому полоні, можуть отримати одноразову допомогу у розмірі 2 500 євро.

Про це Варіанти повідомила голова ГО «Україна-Європа-Світ» Леся Туркевич.

Виплата допомоги буде здійснюватись на підставі рішення Бундестагу від 21 травня 2015 року. Допомога надається у визнання заподіяної несправедливості.

Грошова допомога виплачується на добровільній основі, а не на підставі юридичного домагання. Право на її отримання не може бути передане іншій особі або у спадок, - роз'яснила Леся Туркевич.

Із заявою про виплату грошової  допомоги  може виступити лише  потерпілий або уповноважена ним особа. Подробиці будуть врегульовані у рамках директиви.

Письмова заява про виплату допомоги  в довільній формі може бути подана вже нині за наступною адресою Федерального відомства по центральних послугах і невирішених майнових питаннях : Bundesamt für zentrale Dienste und offene Vermögensfragen, DGZ Ring 12, 13086 Berlin

Леся Туркевич розповіла, що документи, які підтверджують перебування військовослужбовців в німецькому полоні, можуть знаходитись у обласних державних архівах України.  

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.