Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

dw.com

Понеділок, 28 вересня 2015, 11:41

До Хорватії прибули 73 тис біженців

біженці

73 тисячі мігрантів перетнули кордон Хорватії за 11 днів, відколи свої кордони закрила Угорщина.

Про це повідомляє Euronews.

Як заявив віце-прем‘єр Хорватії, із 73 тис мігрантів, які прибули до Хорватії за 11 днів, лише одна людина звернулася до хорватської міграційної служби з проханням про притулок.

Основний маршрут біженців пролягає через сербське селище Беркасово, де завершується маршрут автобусів, які перевозять мігрантів через Сербію. Кілька кілометрів пішки – і втікачі опиняються на хорватському боці.

Там для них організували міграційний табір Опатовац. Близько 10% тих, хто прибуває у табір, потребують медичної допомоги.

З Опатоваца автобусами, наданими хорватською владою втікачів везуть під кордон з Угорщиною. Там людям знову треба прокрокувати кілька кілометрів, в надії, що угорці відвезуть їх до австрійського кордону, а потім – до Німеччини.

Нагадаємо, 18 вересня Хорватія закрила пункти пропуску на кордоні із Сербією, щоб стримати потік біженців. Також у Польщі відбулися мітинги та демонстрації проти прийняття біженців з Близького Сходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.