Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ЄБРР

business.ua

Четвер, 1 жовтня 2015, 15:33

Україна отримала 300 млн дол на закупівлю газу

ЄБРР

Європейський банк реконструкції і розвитку виділить Україні кошти на закупівлю газу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Рада директорів ЄБРР дасть НАК "Нафтогаз України" кредит у розмірі до 300 млн дол на закупівлю природного газу на європейському ринку для заповнення сховищ на опалювальний сезон.

"Даний кредит буде сприяти посиленню енергетичної безпеки України за рахунок диверсифікації постачальників і маршрутів постачання природного газу. Він тісно пов'язаний з попереднім спільним проектом з НАК "Нафтогаз України", який був підписаний між ЄБРР та Україною у 2014 році і передбачає модернізацію і ремонт ключових ділянок західної частини магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород", що є одним з ключових елементів газотранспортної системи України", – йдеться у повідомленні.

Обидва проекти мають сприяти реформуванню українського газового ринку, а також подальшому впровадженню в галузі ринкових принципів і лібералізації у відповідності з найкращою практикою.

"Наш кредит передбачає підтримку в таких ключових сферах, як створення дійсно незалежного регулятора, вдосконалення тарифної методології, а також впровадження кодексу газових мереж. Він також буде сприяти поліпшенню корпоративного управління та фінансової стабільності "Нафтогазу", – заявив директор ЄБРР з енергетики та природних ресурсів Ріккардо Пуліті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.