Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

банкомат

my.goodhouse.com.ua

Вівторок, 6 жовтня 2015, 13:22

На Львівщині затримали кіберзлочинця

банкомат

2 жовтня правоохоронці 31-річного жителя Львівщини, який знаходився у розшуку і тривалий час переховувався.

Про це повідомила прес-служба МВС у Львівській області.

Зловмисника викрили працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю Головного управління МВС України у Львівській області спільно із працівниками управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України. 

"Група, до якої входив затриманий, в грудні минулого року встановила на низку банкоматів у Львівській області так звані скімери – спеціальні пристрої для копіювання інформації з магнітних стрічок пластикових карток. Зазвичай їх розміщають безпосередньо на щілині-приймачу банкомату.

В такий спосіб учасники злочинної групи отримали дані про 415 банківських карток. Використовуючи їх зловмисники знімали гроші з рахунків громадян. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить 660 тисяч гривень", – йдеться у повідомленні.

Затриманий громадянин підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).

Його вчинення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи.

Затриманому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.