Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мітинг

rian.com.ua

Четвер, 8 жовтня 2015, 09:51

У Бельгії мирна демонстрація переросла у сутичку

мітинг

У столиці Бельгії відбулася стотисячна демонстрація проти соціальної політики уряду.

Про це повідомляє Еuronews.

Вчора, під час демонстрації проти заходів економії в столиці Бельгії Брюселі відбулися сутички маніфестантів з поліцією: протестанти кидали у поліцейських каміння, ті у відповідь застосували водомети та слізний газ.

Демонстрація проти політики затягування пасків зібрала понад 80 тисяч людей. Федерація профспілок, яка організувала протест, каже, що демонстрантів було понад 100 тисяч.

Люди обурені соціальною політикою уряду на чолі з прем‘єр-міністром Шарлем Мішелем.

"Перш за все, оскільки цей уряд керує вже рік, ми хочемо нагадати йому про всі заходи економії, які він запровадив проти робітників та пільговиків, водночас зберігши весь капітал. Тому ці заходи абсолютно несправедливі", – наголошують представники профспілки.

За їхніми словами, у країні багато безробітних, яким все складніше виживати.

Попри численні протести та демонстрації упродовж року, уряд ухвалив пенсійну реформу, яка передбачає підвищення віку виходу на пенсію. Протестувальники також обурені підвищенням ПДВ та змінами до системи індексації зарплатні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.