Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

bbc.com

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 09:14

До Словенії прибуло понад 12 тис біженців

біженці

Рекордна кількість біженців прибула до Словенії за добу – понад 12,5 тисяч.

Про це повідомляє Euronews.

До Словенії й далі прибувають тисячі нових мігрантів, що нелегально перетинають кордон з боку Хорватії. Лише за останню добу до країни потрапила рекордна кількість біженців – понад 12,5 тисяч.

Такого напливу не бачила навіть Угорщина, через яку до Австрії та Німеччини прямував основний потік біженців, аж поки Будапешт не закрив кордони. Наразі Словенія просить країни ЄС спрямувати поліцейських для допомоги місцевим силовикам в охороні кордонів.

Австрія прийняла за останню добу понад 2 тисячі мігрантів, однак тисячі нових біженців прямують до словенсько-австрійського кордону автобусами, поїздами чи й пішки. Ще десятки тисяч просуваються у бік Словенії через Сербію та Хорватію.

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер скликає екстрений міні-саміт за участі тих держав, які найбільше зачепила проблема мігрантів, на якому мають виробити терміновий план спільних дій.

Наразі у Європі намагаються розподілили 160 тисяч біженців між країнами-членами Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.