Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

dt.ua

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 18:19

Облікова ставка залишиться на рівні 22%

Нацбанк

Національний банк України вирішив залишити облікову ставку на рівні 22% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

29 жовтня Національний банк України прийняв постанову "Про регулювання грошово-кредитного ринку", згідно з якою вирішив залишити облікову ставку на рівні 22% річних.

Як зазначають у Нацбанку, у вересні відзначалося певне пожвавлення економічної активності, відтак зниження індексу виробництва базових галузей сповільнилося до 7,4% у вересні в річному вимірі, порівняно з 9,7% у серпні. 

Також продовжилося зростання депозитів у гривні, а у вересні, вперше за два роки, був зафіксований приріст депозитів в іноземній валюті.

Однак, інфляція у вересні прискорилася до 2,3% за місяць. За результатами жовтня також очікуються відносно високі інфляційні показники. Насамперед йдеться про зростання цін на окремі продовольчі товари внаслідок нижчого, ніж очікувалось, урожаю окремих сезонних культур, а також підвищення цін на опалення.

Чинники, що зумовлюють дезінфляційну тенденцію в економіці, – слабкий внутрішній попит, низькі ціни на світових товарних ринках, збалансованість рахунку поточних операцій. Відтак Нацбанк зберігає прогноз інфляції 12% на кінець 2016 року.

Окрім цього Нацбанк ухвалив рішення про зменшення частки готівки в касах банків, яка може зараховуватися в покриття обов’язкових резервів, – зі 100% до 75%.

Нагадаємо, у серпні цього року Нацбанк знизив облікову ставку з 30% до 27%, а у вересні – до 22% річних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.