Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вантажівки

jkg-portal.com.ua

Понеділок, 2 листопада 2015, 12:14

Заборонено перевезення подільних вантажів вагою понад 40 тонн

вантажівки

Уряд заборонив перевезення автомобільними дорогами подільних вантажів вагою понад 40 тонн та обмежив рух вантажівок масою понад 24 тонни.

Про це повідомляє урядовий портал.

Відтак, була опублікована постанова Кабінету Міністрів України №869 від 21 жовтня 2015 року про заборону руху для транспортних засобів фактичною масою понад 40 тонн, або більше 11 тонн на вісь (для контейнеровозів – понад 46 т) на автомобільних дорогах загального користування при перевезенні подільних вантажів.

Також вводиться обмеження на рух для вантажівок фактичною масою понад 24 тонни (або більше 7 тонн на вісь).

"Зараз почнуть діяти жорсткі правила, для ефективного контролю ми суттєво збільшуємо штрафні санкції за порушення, будуємо мережу з 200 пунктів автоматичного контролю ваги авто "на ходу", а також закуповуємо 100 мобільних вагових комплексів. З 2016 року на дорогах запрацює нова транспортна інспекція УкратрансБезпека, яка буде використовувати сучасні засоби відеофіксації та контролю ваги "на ходу" і таким чином забезпечить чітке дотримання вагових норм, та збереже наші дороги від руйнування. Лише після цього можна буде починати вкладати кошти у їх ремонт», – заявив директор департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг та автотранспорту Роман Хміль. 

Введення нових вагових норм дозволить уповільнити темпи руйнації автомобільних доріг. За розрахунками експертів рух транспортних засобів вагою понад 40 тонн призводить до зменшення міжремонтних термінів з 12 – 18 років до 6 – 10 років. Окрім цього, відбувається скорочення строків служби мостових споруд з розрахункових 100 років до 30-40 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.