Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Сихів

Понеділок, 2 листопада 2015, 16:25

Будинки КЕВ на Сихові відремонтують за майже два мільйони гривень

Сихів

На ремонт житлового фонду у Сихівському районі цьогоріч виділено сім мільйонів гривень з міського бюджету, зокрема на ремонт будинків КЕВ – 1 млн 300 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначила голова районної адміністрації Сихівському району Ірина Маруняк, 7 млн грн підуть на ремонт 64 об’єктів. Наразі роботи виконано на 61 об’єкті, ще 3 – на стадії виконання: на вул. Кос-Анатольського, 18, Стрийській, 71б та Енергетичній, 4.

На капітальний ремонт цілих покрівель виділено 2 млн грн. Станом на 2 листопада, виконано роботи на 7 об’єктах з 12, а завершити пла нують до 20 листопада.

На ремонт будинків КЕВ, переданих ЛКП Сихівського району, виділено 1 млн 300 тис грн з міського бюджету. Відтак, у списку – 14 об’єктів, у яких мають намір проводити ремонт покрівель (сумою 1 млн 175 тис грн.), систем водовідведення (вул. Стрийська, 6; сумою 50 тис грн.) та електрощитових (6 об’єктів; сумою 75 тис грн.). На стадії виконання ремонтних робіт перебувають 6 об’єктів, зокрема – на вул. Стрийській, 71, де зараз ремонтують 430 кв м покрівлі, вартістю 220 грн за кв м (загалом – 80 тис грн.), а також сходову клітку. Завершити також планують до 20 листопада.

Як розповів начальник міського управління житлового господарства Юрій Голець, ремонтують у будинках КЕВ і ліфти. Найкритичніша ситуація зараз на вул. Гашека, 20 а – тут ліфт не функціонує понад 30 років.

«З наступного тижня, з 10 листопада, ми приступаємо до демонтажних робіт, і до Нового року плануємо відновити роботу цього ліфта. А вже починаючи з наступного року, з новим депутатським корпусом, будемо обговорювати необхідність виділення більших сум коштів для приведення до належного стану цих «військових» будинків», – зазначив Юрій Голець.

Нагадаємо, згідно з меморандумом, який підписали 19 вересня міський голова Львова Андрій Садовий та Міністр оборони України Степан Полторак, до кінця жовтня цього року 103 будинки у всіх районах міста із власності КЕВ переходять у комунальну власність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.