Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Гелена Пайонкевич

Вівторок, 3 листопада 2015, 11:41

Львівська міськрада оскаржуватиме рішення суду щодо штрафу за готель на Федорова

Гелена Пайонкевич

Львівська міська рада відмовляєтьсяє виплатити 71 млн грн штрафу "Українським інвестиційним системам" за незаконно надане право будівництво готелю на вул. Федорова 23 та 28.

Про це повідомила начальник юридичного відділу Львівської міської ради Гелена Пайонкевич на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Львівська міська рада буде оскаржувати постанову Київського апеляційного господарського суду в касаційному порядку. Львівська міська рада ще в 2005 році прийняла ухвалу про продаж земельної ділянки за адресою Федорова 23 з аукціону. В 2007 році до цієї ухвали було внесено зміни і в тому ж році проведено аукціон, переможцем якого стало ТзОВ "Українські інвестиційні системи". До міського бюджету надійшло 19 мільйонів гривень. З 2005 року по 2011 ці ухвали не оскаржувалися і жоден контролюючий орган до них зауважень не висловлював. На момент проведення аукціону судових справ не було", – зазначила Гелена Пайонкевич.

За її словами, за результатами судових справ, які тривали 5 років, визнано недійсними рішення міської ради про продаж з аукціону права оренди земельних ділянок, що і спричинило позов ТзОВ "УІС" про відшкодування збитків.

Позивачами у цій справі виступали Об'єднання Комітетів для Євреїв Колишнього Радянського Союзу, Представництва Американського Об'єднання Комітетів для Євреїв Бувшого Радянського Союзу, Єврейської релігійної громади "Турей Загав" ("Золота Роза") Львова.

Зазначимо, ТзОВ "УІС" звернулося з позовом до суду про визнання недійсними договору купівлі-продажу права оренди земельних ділянок та об’єкту комунальної власності та стягненні з ЛМР 151 мільйона гривень заподіяної шкоди.

"Ми неодноразово виносили на засідання сесії проект рішення про звільнення ТзОВ "УІС" від сплати орендної плати, оскільки через постійні суди вони не могли використовувати ділянку за призначенням. Проте це рішення проголосовано не було. Що будемо робити далі – в першу чергу оскаржимо рішення до Вищого господарського суду", – наголосила Пайонкевич.

ГНагадаємо, 29 жовтня Київський апеляційним господарський суд задовільнив апеляційну скаргу ТзОВ "Українські інвестиційні системи" та зобов'язав міську раду виплатити компанії компенсацію у 71 млн грн за незаконно надане "УІС" право будівництва готелю по вул. Федорова 23, 28.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.