Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

bbc.com

Четвер, 5 листопада 2015, 09:20

Швеція переповнена біженцями з Сирії

біженці

Швеція проситиме інші країни-члени ЄС приймати частину мігрантів, які приїздять на її територію.

Про це повідомляє Euronews.

За словами прем‘єр-міністра Швеції Стефана Левена, Швеція приймає багато біженців уже протягом тривалого часу, відтак оскільки ситуація в країні стала надзвичайно напруженою, а також наголошує, що настав час іншим державам взяти на себе цю відповідальність.

Тим часом до Швеції прибувають нові мігранти, загалом очікується, що цього року до Швеції прибуде понад 190 тисяч шукачів притулку. У розрахунку на населення країни сюди прибуває більше мігрантів, аніж до Німеччини. Утім, шведський уряд наразі не уточнив, скільки біженців з цього числа хоче відправляти до інших країн.

Прем‘єр-міністр Стефан Левен був палким прихильником відкриття кордонів ЄС для біженців з Африки та Азії. Однак тепер він заявляє, що спроможність Стокгольма надавати притулок мігрантам уже вичерпується.

Нагадаємо, біженців, які прибувають до Греції морем, перевозять до Люкскмбурга. Наразі у Європі намагаються розподілили 160 тисяч біженців між країнами-членами Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.