Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Загін імені Кузнєцова

youtube.com

Четвер, 5 листопада 2015, 15:32

Львівських терористів-стрибунців обміняли на українських військовослужбовців

Загін імені Кузнєцова

Затриманих у Львові терористів "Загін імені Кузнєцова" обміняли ДНР на військовополонених.

Про це газеті "Ратуша" повідомив начальник Львівського обласного управління СБУ Віктор Андрійчук.

Відтак, всіх підозрюваних у плануванні терактів у Львові обміняли на українських військовополонених, домовившись з  керівництвом ЛНР-ДНР.

"Усі підозрювані на підставі клопотань про скасування обраних запобіжних заходів від 24 грудня 2014 року, ухвалами слідчого судді Галицького районного суду 25 грудня 2014 року звільнені з-під варти і 26 грудня 2014 року доставлені до міста Харкова для їхньої участі в обміні на військовополонених ЗС України, що і відбулось цього ж дня", – зазначив Віктор Андрійчук.

За його словами, якби "Загін імені Кузнєцова" встигли вчинити ті терористичні акти, які запланував і які б привели до людських жертв, тоді б їх не поміняли.

"Наразі ж "деенерівці" поміняли цих громадян на наших військовослужбовців, але кримінального провадження за підготовку теракту ніхто не припиняв. Вони просто числяться в розшуку. Жодна амністія на цю четвірку не поширюється. Жодних міждержавних актів, які б їх захищали сьогодні, просто не існує. Рано чи пізно ці особи все одно будуть покарані. Цікавий факт: із чотирьох поміняних на обмін бажав іти лише один. Решта воліли відсидіти тут", – повідомив Віктор Андрійчук.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Служба безпеки України викрила та затримала небезпечну терористичну групу "Загін імені Кузнєцова", яка готувала серію терактів у Львові.

У групу входило п’ятеро українців, які були завербовані спецслужбами Російської Федерації та пройшли диверсійну підготовку в таборі для найманців на території Росії.

За вказівкою іноземної спецслужби група терористів готувала вибухи на території Львівщині, зокрема на об’єктах критичної інфраструктури та оборонно-промислового комплексу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.