Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

charivne.info

П'ятниця, 13 листопада 2015, 09:48

Польща готова виділити кошти на біженців, але не приймати мігрантів

Польща

Польща надала 1 млн євро на допомогу африканським країнам та виступає проти подальшого механізму розподілу іммігрантів.

Про це повідомляє Польське радіо.

Під час саміту європейських і африканських країн, що проходить на Мальті Польща заявила, що виділить мільйон євро у спеціальний фонд допомоги для Африки, метою якого є підтримка розвитку країн Африки, підвищення стабільності на континенті і удосконалення управління міграційними процесами.

Поки що у спільному фонді є 1,878 млрд євро. Більшість з цієї суми – це гроші з бюджету Європейського Союзу. Фінансові зобов’язання окремих держав-членів ЄС складають майже 80 мільйонів. Найбільше надали: Нідерланди – 15 млн євро та Італія – 10 млн євро.

Гроші будуть призначені на фінансування проектів боротьби зі злиднями, нестачею харчів, забезпечення основних потреб у соціальній сфері та охороні здоров’я, а також на збільшення безпеки у окремих регіонах Африки.

Польський віце-міністр закордонних справ Рафал Тшасковський зазначив, що Варшава, передовсім, домагається впровадження у життя країнами ЄС тих рішень, які були прийняті раніше: посилення захисту зовнішніх кордонів Спільноти і розділення між біженцями та економічними мігрантами.

Польща також рішуче виступає проти подальшого механізму розподілу іммігрантів. Ще у вересні влада країни повідомляла, що країна готова прихистити більше біженців з Близького Сходу, але на своїх умовах.

Нагадаємо, з початку жовтня держави-члени ЄС офіційно розмістили лише 116 біженців із 160 тис, які потребують притулку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.