Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

теракти у Франції

tsn.ua

Понеділок, 16 листопада 2015, 10:39

Франція підозрює в терактах біженців

теракти у Франції

У Франції досліджують, чи причетні до тероризму мігранти, які прибувають до Європи.

Про це повідомляє Euronews.

Наразі серед ідентифікованих нападників – двоє жителів Бельгії і один громадянин Франції арабського походження.

Натяк на мігрантський слід тероризму – сирійський паспорт, знайдений поруч з одним зі смертників, які підірвали себе біля стадіону Стад де Франс. Проте експерти сумніваються у справжності документа, а слідство не встановило, чи дійсно він належав терористу.

"Було б помилкою пов‘язувати через одного терориста проблему мігрантів з проблемою тероризму. Буде неправильно, якщо від наслідків цього потерпатимуть біженці", – зазначив міністр Греції з питань міграції Янніс Музалас.

За його словами, відомо що власник документа 3 жовтня прибув на грецький острів Лерос і зареєструвався як шукач притулку. За кілька днів паспорт перетнув сербський кордон і дістався Євросоюзу.

"Ми вимагаємо, аби потік мігрантів і біженців, який іде з Туреччини до Греції, контролювався на початку, тобто на турецькій території. Адже коли люди прибувають морем цими іграшковими човнами, вони не проходять жодного контролю", – наголосив міністр.

У грецькій поліції повідомили, що власник паспорту прибув до Греції з Туреччини на гумовому човні і при реєстрації залишив відбитки пальців. Наразі слідство має порівняти їх з відбитками чоловіка, який підірвав себе біля Стад де Франс, аби встановити, чи документ не був вкрадений або куплений.

Нагадаємо, у низці терактів у 13 листопада загинуло 129 людей, понад 350 поранені, з них – майже 100 перебувають у тяжкому стані.

Окрім концертного залу "Батаклан", нападники також вчинили теракти біля національного стадіону та біля низки ресторанів та бістро у центрі Парижа.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.