Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсеній Яценюк

Понеділок, 16 листопада 2015, 12:15

Яценюк запропонував новий спосіб боротьби з корупцією

Арсеній Яценюк

Арсеній Яценюк пропонує створити в Україні постійно діючу міжнародну антикорупційну місію.

Про це повідомляє урядовий портал.

Сьогодні під час міжнародної антикорупційної конференції прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував звернутися до країн-членів ЄС і США щодо створення в Україні на найближчих два роки постійно діючої міжнародної антикорупційної місії.

«Нам необхідно, щоб наші партнери з Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки на постійній основі делегували сюди слідчих Федерального бюро розслідувань, правоохоронних органів окремих країн-членів Європейського Союзу, які би взяли на себе допомогу всім правоохоронним органам України в питанні організації боротьби з корупцією, а також допомогу в розслідуванні тих фактів корупційних діянь, які з'являються в засобах масової інформації та у вигляді заяв представників різних правоохоронних органів», –зазначив Яценюк.

За його словами, місії буде надано доступ до баз даних як Служби безпеки України, так і Національного антикорупційного агентства, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, Генеральної прокуратури.

Яценюк також вважає за необхідне надати можливість цій міжнародній антикорупційній місії порушувати кримінальні провадження за фактами корупції за межами України, а її створення дасть Україні змогу уникнути проблем, які були в окремих країнах-членах Європейського Союзу на першій стадії формування антикорупційних бюро, коли «директори антикорупційних бюро сиділи в тюрмі».

«Для того, щоби пройти цей етап ефективно, нам необхідна міжнародна підтримка – як по антикорупційній місії, так і по збільшенню соціальних стандартів і розмірів заробітних плат для тих, хто в Україні бореться з корупцією і здатний проводити реформи», – зазначив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, 12 листопада Верховна Рада створила Державне бюро розслідувань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.