Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

112.ua

Середа, 18 листопада 2015, 14:50

Нацбанк продає долари

Нацбанк

Національний банк України виставив на аукціон 50 млн доларів для згладжування коливань курсу гривні.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, 17 листопада для згладжування надмірних коливань курсу гривні Національний банк України провів аукціон з продажу іноземної валюти валюти.

На продаж було виставлено валюту обсягом до 50 млн дол, проте, з огляду на низький попит зі сторони банків, обсяг задоволених заявок становив 5 млн дол. Курс відсікання заявок становив 23,60 грн за долар. Завдяки проведенню валютного аукціону курс гривні на міжбанківському валютному ринку укріпився.

Зазначимо, Нацбанк не бачить підстав для подальших коливань курсу на міжбанківському ринку.

"Рахунок поточних операцій платіжного балансу збалансований, і ми не бачимо ризиків для його розбалансування. Наразі спостерігається здешевлення основної продукції вітчизняного експорту, проте це буде компенсоване за рахунок дії двох інших факторів. По-перше, збереження притоку валютних надходжень від продажу сільськогосподарської продукції. По-друге, зниження цін на імпортні енергоносії. В результаті, поточний рахунок платіжного балансу залишиться збалансованим і не буде суттєво впливати на курс гривні", – зазначив заступник голови Нацбанку Олег Чурій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.