Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дорога Львів-Радехів-Луцьк

Середа, 18 листопада 2015, 17:43

Синютка поклав останні метри асфальту на дорозі Львів-Радехів-Луцьк

дорога Львів-Радехів-Луцьк

17 листопада завершився ремонт львівської ділянки однієї з найгірших доріг України – Львів-Радехів-Луцьк.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Відтак, за його словами, на дорозі Львів-Радехів-Луцьк 17 листопада поклали останні метри асфальту до межі з Волинською областю.

"Тепер до Луцька по території Львівщини можна нормально проїхати. Розумію, що якби не позиція Президента України про необхідність експерименту із надходженнями з митниці, то мрія багатьох людей, які користувалися цією дорогу, все ще була би мрією", – наголосив Олег Синютка.

Нагадаємо, у вересні Верховна Рада підтримала законопроект щодо фінансування доріг державного значення за кошти митниці, у який у липні Петро Порошенко доручив включити пункт про додаткові кошти на дороги Львівщину.

Згідно з законом, ремонт доріг державного значення у чотирьох областях України здійснюватиметься за рахунок 50 % коштів, які надійшли від перевиконання загального обсягу митних платежів.

Експеримент, окрім Львівської, запроваджено у Волинській, Чернівецькій та Одеській областях.

Відтак, на ремонт проблемних доріг Львів-Радехів-Луцьк та Сколе-Славське Львівщина отримала майже 60 млн грн від перевиконання митних платежів, а на початку листопада заступника голови Львівської ОДА Ірини Гримак, повідомила, що ремонт дороги завершать до 10 листопада.

Ремонтувала дорогу компанія "Онур Конструкціон Інтернешнл", з нею Служба автомобільних доріг у Львівській області уклала угоду на поточний середній ремонт дороги Львів-Радехів-Луцьк, вартістю 234,03 мільйона гривень.

Зазначимо, у серпні Укравтодор назвав 10 найгірших автомагістралей України. Траса Львів – Радехів – Луцьк – у трійці найгірших доріг України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.