Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

російський винищувач

ipress.ua

Середа, 25 листопада 2015, 12:20

ООН і НАТО підтримали Туреччину у аварії російського винищувача

російський винищувач

ООН і НАТО стали на бік Туреччини щодо інциденту зі збитим російським літаком.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, ООН, НАТО та Сполучені Штати висловилися на підтримку Туреччини після того, як турецькі військові збили російський бойовий літак, який, за їхніми словами, порушив повітряний простір країни.

Водночас світова спільнота закликає Москву і Анкару, які вже обмінялися досить різкими заявами, не нагнітати ситуацію. Проте російська сторона наполягає, що літак збили над сирійською територією.

Наразі суперечливі відомості надходять щодо долі пілотів збитого літака. Одного з них вважають загиблим, доля іншого достеменно невідома. Російський гелікоптер, який відправили на їх пошуки, збили повстанці на півночі сирії, один військовий загинув.

"Ми солідарні з Туреччиною і підтримуємо територіальну цілісність нашого союзника по НАТО – Туреччини. Я сподіваюся на подальші контакти між Анкарою та Москвою і закликаю до спокою те деескалації", – наголосив Генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Біля російського консульства у Стамбулі пройшла акція протесту проти операцій Москви у регіоні, де був збитий літак. У Москві біля турецького посольства теж зібралися громадяни, обурені загибеллю російського літака.

Нагадаємо, вчора Туреччина повідомила, що її винищувачі F-16 збили російський бойовий літак СУ-24 після того, як він порушив повітряний простір країни на кордоні з Сирією. Міністерство оборони Росії підтвердило, що літак брав участь у бомбардування бойовиків у Сирії. У результаті цього впав курс російського рубля та турецької ліри впили, порівняно з доларом та євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.